“Paraflex is een multidisciplinair centrum voor paramedische zorg in Leeuwarden en Franeker met 6 disciplinesonder één dak”

Bij Paraflex kunt u verschillende beweegprogramma’s ­volgen. Er is aandacht voor het positieve effect van ­bewegen en daarbij het ontwikkelen van een gezonde ­levenswijze. Het doel is het aanleren van een gezonde ­leefstijl en hoe u dit op de langere termijn kunt volhouden. Er kunnen verschillende doelen gesteld worden: een beter uithoudingsvermogen, meer spierkracht, minder lichaamsgewicht, verbeteren van het welbevinden en ­vermindering van lichamelijke klachten.

Welke beweegprogramma’s bieden we aan?

• Diabetes
• COPD
• Obesitas / Overgewicht
• Claudicatio / Etalagebenen
• Chronische pijn

Paraflex beweegprogramma is voor mensen die:

• Één of meer van bovenstaande aandoeningen hebben,
• Te weinig bewegen,
• Gemotiveerd zijn om meer te gaan bewegen

Hoe ziet het beweegprogramma eruit?
Een beweegprogramma duurt in ieder geval drie maanden. U krijgt een intake bij de oefentherapeut en diëtist waarin wordt besproken wat de doelen zijn. De eerste fase duurt 6 weken. U traint 2x per week in de praktijk. Daarnaast is het de bedoeling dat u 1x per week zelfstandig gaat sporten. Tijdens de tweede fase, die 6 weken duurt, traint u 1x per week in de praktijk en 2x per week zelfstandig. De derde fase duurt 13 weken. In deze fase traint u ­afhankelijk van uw doel en mogelijkheden in de praktijk en/of buiten de praktijk zelfstandig. Aan het eind van de derde fase vindt er een evaluatie plaats.

Wanneer start een beweegprogramma?
U kunt op elk moment instromen in een ­beweegprogramma. De trainingsdagen en -tijden worden in overleg met u gepland. Het is de bedoeling dat u het beweegprogramma zonder onderbreking doorloopt.

Verwijzing
Om aan dit programma mee te doen heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Wat kost het?
U kunt een beweegprogramma volgen als u een ­aanvullende verzekering heeft. Heeft u vragen over de vergoeding, dan kunt u bij ons altijd navraag doen.
Voor claudicatio / etalagebenen geldt een directe vergoeding vanuit de basisverzekering.

Informatie en aanmelden
Wilt u weten of een beweegprogramma geschikt is voor u? Neem dan contact met ons op. Voor informatie of wanneer u zich wilt aanmelden, kunt u bellen met locatie Leeuwarden (058) 213 71 50 of Franeker (0517) 39 60 15. Of stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Locatie en faciliteiten De trainingen vinden plaats in onze oefenzaal die beschikt over verschillende cardio- en fitnessapparatuur. Tijdens het sporten dient u sportkleding en sportschoenen te dragen. Een kleedruimte en een douche zijn aanwezig. Verder vragen wij u een eigen handdoek mee te nemen. 

Praktijk ‘Zenegroen’
Tel. (058) 288 12 88
Zenegroen 43
8935 KB Leeuwarden
(Logopedie: (058) 289 00 44)
info@paraflex.nl

Praktijk ‘Huizumerpoort’Tel. (058) 213 71 50Sixmastraat 38 (3e verdieping)
8932 PA  Leeuwarden
info@paraflex.nl

Praktijk ‘Franeker’Tel. (0517) 39 60 15Hertog van Saxenlaan 36-H
8801 ES Franeker
info@paraflex.nl

Vergoeding zorgverzekeraar

De kosten voor de behandeling worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Wij hebben contracten met alle ­zorgverzekeraars in Nederland.

Klik op deze link voor een overzicht