“Paraflex is een multidisciplinair centrum voor paramedische zorg in Leeuwarden en Franeker met 6 disciplinesonder één dak”

Als manueel therapeut streef ik ernaar uw houding, gewrichten en bewegingen te verbeteren. Deze therapie is in principe voor iedereen geschikt, ongeacht uw leeftijd. Hiervoor gebruik ik een aantal specifieke technieken die in de gewrichten worden toegepast. De positieve effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. U ervaart grotere bewegingsvrijheid en vermindering van pijn. Verder bestaat mijn behandelprogramma uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Na mijn opleiding fysiotherapie heb ik een opleiding voor manuele therapie gevolgd. Daarmee heb ik extra kennis opgedaan over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door mijn gespecialiseerde opleiding ben ik uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan ik voor elk lichaam een oplossing ‘op maat’ voorstellen.

Wat kan worden bereikt?
Als u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar. Uw gewrichten functioneren beter en het bewegen gaat makkelijker. Voorbeelden van klachten die ik kan behandelen zijn:
- hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
- nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
- lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
- hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
- duizeligheid bij het bewegen van de nek;
- kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
- heupklachten.

Al tijdens de eerste afspraak blijkt of en hoe uw klachten verholpen kunnen worden. Direct na die afspraak hebt u dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

Belangrijk!
Manuele therapie wordt vergoed door iedere basis zorgverzekering voor personen tot achttien jaar. Boven de achttien is een aanvullende verzekering nodig. Vraag hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij. De therapie is mogelijk zonder verwijzing van een arts.

E-mail naar:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kijk voor meer informatie op:
Manuele therapie Friesland 
Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)

Praktijk ‘Zenegroen’
Tel. (058) 288 12 88
Zenegroen 43
8935 KB Leeuwarden
(Logopedie: (058) 289 00 44)
info@paraflex.nl

Praktijk ‘Huizumerpoort’Tel. (058) 213 71 50Sixmastraat 38 (3e verdieping)
8932 PA  Leeuwarden
info@paraflex.nl

Praktijk ‘Franeker’Tel. (0517) 39 60 15Hertog van Saxenlaan 36-H
8801 ES Franeker
info@paraflex.nl

Vergoeding zorgverzekeraar

De kosten voor de behandeling worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Wij hebben contracten met alle ­zorgverzekeraars in Nederland.

Klik op deze link voor een overzicht